Това заяви пред Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов.  Коментарът

...
Това заяви пред Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов.  Коментарът
Коментари Харесай

Иво Инджов: По-добре нови избори, отколкото безпринципни правителства

Това съобщи пред Българското национално радио политологът доцент Иво Инджов. 

 

Коментарът му идва след връчения от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление на “Продължаваме Промяната ”. Партията ще се стреми към кабинет на малцинството, само че към този момент от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, “Възраждане ” и Движение за права и свободи обявиха, че няма да дадат поддръжката си. Политическа партия ще внесат в Народното събрание план на декларация, в която са посочени четири съществени предпочитани национални цели.

 

Според доцент Инджов има известни шансове за сформиране на държавно управление с третия мандат, само че с ангажимента за доста условности, които ще минират сходен кабинет.

 

" Ако президентът връчи мандата на " Демократична България ", ще наподобява, че го връчва на войнолюбци. Ако мандатът отиде при " Български напредък ", тогава огънят ще бъде ориентиран към президента - за какво го дава на партията с минимум опит, ще тръгнат спекулации за президентски режим. Има логичност мандатът да отиде и при Българска социалистическа партия. Тогава по какъв начин Демократична България ще поддържа мандат на Българска социалистическа партия? И ГЕРБ също. Тук също има доста подводни камъни. Движение за права и свободи продължава да е стигматизирана партия. На ход е президентът ", счита той. 

 

По думите му през тази година няма да се сътвори ниша за нови политически субекти на национално равнище, само че има опция за засилено присъединяване на цивилен обединения, платформи, обособени персони в локалните избори. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР